Welkom bij Hart op Tempo.

Kom ook Sporten, Bewegen of Revalideren

Sportaccommodaties in Emmen (Emmerhout en Bargeres), Klazienaveen, Coevorden en Schoonebeek.

Hart op Tempo is een sportvereniging.

De vereniging is in 1985 opgericht en bestaat in 2024 dus al 39 jaar en heeft zich in al die jaren dubbel en dwars bewezen. Het is een officiële vereniging, met een notariële akte en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hart op Tempo is geen commerciële sportschool of fitnessinstelling, maar een sportvereniging, met een bijzondere doelstelling. Het is een bloeiende vereniging met ongeveer 230 leden die sport en spel biedt aan 16 groepen in sporthallen in Emmen, Coevorden, Klazienaveen en Schoonebeek onder leiding van ervaren en deskundige sportinstructeurs/-trices. De sportinstructeurs hebben een speciale opleiding gehad om deze trainingen te kunnen geven. Tijdens het sporten is er ook altijd een reanimatiepakket bij de hand en AED-apparatuur. Kortom er wordt op verantwoorde wijze gesport. De vereniging is in eerste instantie opgericht voor (ex)-hartpatiënten als vervolg op de hartrevalidatie in het ziekenhuis. Maar inmiddels is de vereniging toegankelijk voor iedereen die het concept van “Hart op Tempo” aanspreekt. Bij “Hart op Tempo” kan iedereen meedoen, zowel oud als jong, zowel vrouw of man. Wellicht zijn er nog mensen die zich niet thuis voelen op een sportschool maar wel bij “Hart op Tempo”. Maar het kan ook juist een mooie aanvulling zijn op individueel sporten bij een sportschool.

Wat kan men van hart op Tempo verwachten?

Er wordt op een ontspannen wijze gezellig groepsgewijs gesport. Samen een gezellig uurtje alle dagelijkse zorgen vergeten. Er wordt op verantwoorde wijze gesport. Tijdens het sporten even uitblazen is uiteraard geen enkel probleem. Men bepaalt zelf zijn of haar eigen tempo. Niet de prestatie, maar de ontspanning staat centraal, waarbij de volgende uitgangspunten: Iedereen kan meedoen Spelregels worden aangepast aan en dóór de deelnemers Samenspelen is belangrijker dan spelen tegen Geen prestatie, maar ontspanning Iedere week een ander programma

Hoe ziet het sportuur er uit?

Begonnen wordt met een warming up (loop- en rekoefeningen). Hierna volgen oefeningen om spieren, gewrichten en ledematen soepel te houden. Daarna een spelelement zoals badminton, basketbal, handbal, korfbal, trefbal, volleybal, etc. Tegen het eind van het sport-uur worden oefeningen gedaan om de spieren weer te ontspannen. Daarna is er alle tijd om nog even met elkaar na te praten onder het genot van een kopje koffie in de kantine van de sporthal. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om na afloop te douchen. Nieuwe leden zijn van harte welkom en mogen eerst een paar keer gratis meetrainen, voordat u besluit om lid te worden van Hart op Tempo. Neem bij twijfel gerust contact met ons op. De contactgegevens staan elders op deze pagina.

Onze sportaccommodaties

Emmerhout, Houtweg
Maandagavond van 19:00- 20:00 uur.
Sportleid(st)er: Jantje Harmers.
Dinsdag van 14.30 - 15.30
Sportleid(st)er Wieneke Boelen
Donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur..
Sportleid(st)er: Jantje Harmers
Bargeres, Calthornerbrink.
Dinsdag van 13.30 - 14.30 uur.
Woensdag van 8.30 - 9.30 uur. 9.30 - 10.30 uur en 10.30 - 11.30 uur
Sportleid(st)er Simone Rozenmond.
Medische begeleiding: Annette Kooi is wel aanwezig op de woensdag maar niet op de dinsdag. 
Coevorden, de Swanenburg.
Maandagavond van: 17.30 - 18.30 uur.
Sportleid(st)er: Edith Keesman.
Klazienveen, Sporthal "De zon"
Maandagmorgen van 10.15-11.15 uur.
Sportleid(st)er: Edith Keesman.
Dinsdagmorgen van 8.30 - 9.30 uur.
Sportleid(st)er: Mariet Rolink.
Dinsdagmorgen van 9.30 - 10.30 uur.
Sportleid(st)er: Mariet Rolink.
Dinnsdagmorgen van 10:30 - 11:30 uur.
Sportleid(st)er: Mariet Rolink.
Schoonebeek, Sporthal "De kampen"
Donderdagmorgen 09:30-10:30 uur.
Donderdagmorgen 10:30-11:30 uur.
Sportleid(st)er: Mariet Rolink.
Emmerhout, gymzaal "Laan van het kinholt 325
Donderdagmorgen van 9.30 - 10.30 uur.
Donderdagmorgen van 10.30 uur - 11.30 uur.
Sportleid(st)er: Tessa de Jonge
Emmen, sporthal De Rietlanden
maandag 13.30 - 14.30 uur
Sportleid(st)er: Edith Keesman.

Leden aan het woord

Lid worden of Donateur...

Belangstelling? Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Wil jij ook met plezier willen sporten bij een stabiele gezonde vereniging, Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen bij één van de sporturen van Hart op Tempo bij verschillende sporthallen. Elke groep staat onder leiding van een gediplomeerde sportinstructeur/trice. Men hoeft zich nog niet direct aan te melden als lid: de eerste maand is voor het uitproberen en is gratis. Verdere informatie kan men verkrijgen bij het secretariaat. Hieronder kunt u direct het aanmeldingsformulier downloaden en kunt u sturen naar het secretariaat.
Download inschrijfformulier

Donateur of Sponsor? Steun Hart op Tempo, Alstublief

 
Voor de sponsors of donateurs wordt er zoals u kunt zien uw logo geplaats met een link naar uw eigen website. Meer informatie vindt u hier!
Download donateur /sponsor formulier

 Archief Verenigingsblad

archiefjaargangen

Secretariaat

Buidelmees 2
7827 BJ Emmen
tel. +31 655935884
Email: secretaris@hartoptempo.nl
 

Mededelingen